marți, 17 aprilie 2007

Metode ciudate de evanghelizare

Aseara am vazut o emisiune pe un post de televiziune crestin, cu un iluzionist, magician, sau cum i-o mai fi zicand, vestind evanghelia. Deci, cam cum facea: intai ii uimea pe oameni cu trick-urile lui, in care incerca sa explice ca ceea ce face el sunt doar smecherii pe care le-ar putea face si un copil de 8 ani (dupa 15 ani de exercitiu), si ca unii chiar inseala pe oameni cu ele, facandu-i sa creada ca sunt adevarate; apoi la urma vestea evanghelia, e drept, foarte concis si frumos si ii chema pe oameni sa isi predea viata lui Isus. Totusi, metoda in sine este chestionabila. Ei spun - pentru ca am constatat dupa emisiune cautand pe net, ca sunt mai multi de felul acesta - ca totul este o iluzie si ca nimic nu este adevarat si ca ceea ce fac ei este curat, fara duhuri, fara chemat de morti, fara puteri paranormale, fara ajutor de niciunde. Just tricks. Exista ideea asta ca nu conteaza cum faci evanghelizare, important este sa faci. Mie mi se pare ca suntem in cazul asta, cu iluzionismul, la marginea cea mai abrupta de permisivitate. Nu stiu prea multe despre hipnoza, manipularea psihicului, etc, dar cred ca este un joc periculos. Mi-ar place sa comentezi acest articol, si sa spui parerea ta. Daca ai mai auzit si despre alte metode de evanghelizare suspecte, scrie-le aici sa le comentam impreuna. Have a nice day!

Un comentariu:

  1. ILÚZIE: Percepţie falsă a unui obiect prezent înaintea ochilor, determinată de legile de formare a percepţiilor sau de anumite stări psihice sau nervoase.

    Daca te bazezi prea mult pe simturi s-ar putea sa traiesti toata viata in iluzii. Consider ca mai periculoasa ii trairea credintei bazata pe simtiri [emotii] decat acest tip de evanghelizare.

    RăspundețiȘtergere

Postari mai vechi