joi, 29 ianuarie 2009

Bine sau rau?


Am auzit si am citit foarte multe pareri cu privire la faptul ca Rick Warren s-a rugat pentru presedintele Barack Obama in conditiile in care acest presedinte este de acord cu avorturile si in parte aproba homosexualii. In plus la manifestarile dedicate investirii s-a rugat si un episcop homosexual (pe fata), care este chiar casatorit cu un barbat. Unii spun ca nu trebuia sa o faca, oricum e degeaba; altii spun ca e bine si se prinde; altii doar arunca cu mizerii in toata lumea asa numa'... Va invit sa va spuneti parerea si sa ARGUMENTATI!

marți, 27 ianuarie 2009

Pedeapsa


Intr-un interviu acordat televiziunii ABC purtatorul de cuvant al Casei Albe Nancy Pelosi a spus ca acordarea fondurilor pentru controlul nasterii va face parte din programul economic al lui Obama care va fi inaintat Congresului. "Planificarea familiei va reduce costurile" a spus ea. "Statele sunt intr-o teribila criza bugetara acum si parte din ceea ce facem pentru sanatatea copiilor, educatie si alte elemente de acest gen, sunt pentru a ajuta statele sa isi rezolve nevoile financiare. Una dintre masuri [...] contraceptia, va reduce costurile pentru state si guvernul federal" Hmm... cum spunea cineva intr-un comentariu pe Youtube: "sa iti omori viitorii platitori de taxe ca sa ajuti economia!!" what a nonsens!
Deci sa intelegem ca Pelosi si presedintele ei gasesc copiii ca pe niste poveri care cheltuiesc banii de la buget, si ar trebui sa scapam de ei. Nu ma mir, pentru ca Obama a spus-o chiar in campanie: "Prima data le invat pe fetele mele morala, insa daca fac cumva o greseala... nu as vrea sa fie pedepsite cu un copil!".
"Femei americane, preferam sa va ucideti copiii decat sa vi-i hranim si sa cheltuim banii pretiosi care trebuie dati homosexualilor pentru prezervative..." asa ar suna mesajul prezidential. Eu as fi de parere sa se eutanasieze in primul rand cainii si pisicile care sunt tinuti in adaposturi, ca vezi doamne, cum sa ii omori? Exista politia animalelor, care daca chinui cumva o pisica ori un caine te baga la zdup... si politia asta tot de la buget e platita. Nu ma bag in treaba americanilor, insa ma gandesc cu groaza la ceea ce se intampla acolo si de ceea ce va veni si la noi in curand. Au vrut schimbare, o au! Sa ne rugam pentru aceasta tara.

joi, 22 ianuarie 2009

Citate despre inchinare


CS Lewis - "Cel mai valoros lucru pe care Psalmii il face pentru mine este ca exprima aceeaşi încântare în Dumnezeu care l-a făcut pe David sa danseze."

Graham Truscott - "Când oamenii lui Dumnezeu încep să-L laude şi sa se inchine Lui folosind metodele biblice pe care El le-a oferit, puterea si prezenta Lui vin in mijlocul lor într-o măsură şi mai mare."

Charles H. Spurgeon - "Dumnezeu trebuie să fie lăudat cu vocea, şi inima ar trebui sa o insoteasca în bucurie sfântă."

AW Tozer - "Fără inchinare, ne indreptam spre nefericire."

Manley Beasley - "Zarind o particica din Dumnezeu vei fi salvat. Privindu-L in fata vei fi sfintit. "

CS Lewis - "Noi doar invatam sa ne comportam în prezenţa lui Dumnezeu."

Michael Catt - "Dacă dorim sa ne inchinam în Duhul Sfânt, noi trebuie să dezvoltam un spirit al inchinarii".

Richard Foster - "Inchinarea începe în asteptare sfânta si se termină în supunere sfânta. Supunerea sfintilor salvează inchinarea de la a deveni un somnifer, o evadare din nevoile urgente ale vietii moderne."

Jack Hayford - "Inchinarea il transforma pe inchinator în imaginea Celui caruia i se inchina"

Jessica Leah Springer - "Aşa cum spune Ioan 4:23, este timpul, ca inchinatori ai lui Dumnezeu, să-i dam tot ce avem. Pentru ca atunci cand El este inaltat totul in ce ma priveste scade. Asa se intampla ca de multe ori din cauza noastra nu păşim cu adevărat în locul secret de inchinare cu Dumnezeu. Abandoneaza doar tradiţia şi modul in care"stim noi" trebuie sa il laudam si sa ne inchinam, şi lasa-te doar pierdut in Sfanta Sfintelor, cu singura intenţie de a binecuvânta inima Tatalui. "

Lamar Boschman - " Când ma inchin, as prefera ca inima sa-mi fie fără cuvinte decât cuvintele fără inimă."

Graham Kendrick - "Inchinarea este în primul rând pentru beneficiul Său, nu al nostru, deşi este minunat sa descoperi că, in timp ce suntem placuti Domnului, noi intrăm în ceea ce poate deveni pentru noi una dintre cele mai bogate şi mai prielnice experienţe din viaţa noastra." p.58 "O inimă pentru inchinare" de Lamar Boschman

Nu McMinn - "Intreaga noastra fiinta launtrica este conceputa ca fiind un instrument de laudă. Tot asa cum un creator de vioara proiectează un instrument pentru a produce rezultate maxime estetic, tot asa Dumnezeu a croit corpurile noastre, sufletele şi duhurile noastre astfel incat atunci cand folosim limbajul trupului pentru a exprima lauda, ceea ce este inauntru devine vizibil." p.60 "O inimă pentru inchinare" de Lamar Boschman

Tommy Walker - "Cât de repede uitam despre Cine e vorba in tot. Putem deveni foarte strategici in inchinare pentru ca biserica noastră sa creasca, nu pentru că El este vrednic. Dar noi facem toate astea pentru că Dumnezeu este vrednic şi vrem să ne inchinam Lui ".

marți, 20 ianuarie 2009

Rugaciunea lui Rick Warren la investirea lui Barack Obama

Atotputernicule Dumnezeu, Tatăl nostru, tot ceea ce vedem şi tot ceea ce nu putem vedea, există numai prin Tine. Totul vine de la Tine, totul iti apartine, totul există pentru gloria Ta. Istoria este povestea Ta. Scriptura ne spune, "Ai auzit, oh Israel, Domnul este Dumnezeul nostru, Domnul este unul singur" iar Tu esti plin de compasiune şi milostiv şi iubesti toată lumea pe care ai facut-o. Acum ne bucurăm astăzi, în America, nu numai de transferul paşnic de putere pentru 43-a oara, dar am sărbătorit un punct de cotitura in istorie cu inaugurarea primului nostru presedinte African-American al Statelor Unite. Noi suntem recunoscători ca trăim pe acest pământ, un taram de inegalabila posibilitate, unde fiul unui imigrant african poate conduce la cel mai înalt nivel de conducere. Şi noi ştim astăzi că Dr. King si un mare nor de martori striga de bucurie în ceruri.
Dă-ne pentru noul presedinte, Barack Obama, înţelepciunea de a ne conduce pe noi cu umilinţă, curajul de a ne conduce pe noi cu integritate, cu compasiune, pentru a ne conduce pe noi cu generozitate. Binecuvântează-l şi protejeaza-l pe el, familia sa, pe vicepresedintele Biden, Cabinetul şi pe fiecare dintre liderii liber aleşi.
Ajuta-ne, oh Doamne, să ne amintim că suntem americani. Uniti nu de rasa sau religie sau de sânge, ci de angajamentul nostru pentru libertate şi justiţie pentru toţi. Când ne vom concentra pe noi înşine, când ne vom lupta unii cu altii, atunci când am uitat de tine, iartă-ne.
Când vom presupune că măreţia şi prosperitatea noastră este numai a noastra, ne iartă. Atunci când nu reuşim să tratam semenii noştri ca fiinţe umane şi tot pământul cu respectul pe care îl merită, iartă-ne. Şi, după cum ne confruntăm cu aceste zile grele ce ne stau inainte, fie sa avem o renastere a claritatii în scopurile noastre, responsabilitate în acţiunile noastre, umilinta in abordările noastre şi politeţe în atitudinile noastre, chiar şi atunci când suntem diferiti. Ajuta-ne de a împărtăşi, de a servi şi de a căuta binele comun al tuturor. Fie ca toti oamenii de bună-credinta sa se uneasca pentru a lucra pentru o natiune mai corecta, mai sănătoasa şi mai prospera şi o planetă paşnică. Si fie sa nu uitam că într-o zi, toate naţiunile, toţi oamenii vor da socoteala inaintea Ta. Acum dedicam presedintele nostru si pe sotia sa Michelle şi fiicele sale, Malia şi Sasha, în grija Ta iubitoare.
Cer umil acest lucru în Numele Celui care mi-a schimbat viaţa - Yeshua, Esa, Jesus, Isus, care ne-a invatat să ne rugăm:
"Tatăl nostru, care eşti în ceruri, Sfinţească-se numele Tau. Vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi si ne iarta greselile noastre precum iertam si noi celor ce ne gresesc. Si nu ne duce pe noi în ispită, ci izbaveste-ne de cel rau, caci a Ta este împărăţia şi puterea şi gloria in veci. Amin."

Ne mutaaaaaaaaaaaaaam :) :)

Salut la toti! De duminica dupa-masa incolo avem o noua locatie: la sala de conferinte a Hotelului Parc din centru. Este o sala supeeer. Probabil vom fi putin ingramaditi, but... in rest sala e super. Mai jos sunt poze sa stiti toti unde sa veniti. Ne vedem acolo pe ora 18.00. Dati vestea mai departe! Slava Domnului ca EL ne poarta de grija!


vineri, 16 ianuarie 2009

No room for Jesus


Cel ce a creat toate lucrurile a venit la noi si nu am avut sa ii oferim o camera decenta sa se nasca... Da, stiu... a trecut Craciunul. Totusi ma gandesc la Isus caci nu a fost loc pentru El pe pamant si asta nu l-a oprit sa fie Mantuitor. Cand a fost mare Isus spune despre El ca nu avea unde sa-si plece capul. Era un Evanghelist itinerant. Ma gandesc daca ar fi venit pe lume in secolul nostru cum ar fi fost? Cati dintre noi si-ar abandona "mrejele" si ar merge dupa El? Cati ar pleca de la "vama" pentru a fi evanghelisti ca El? Ne gandim ca Isus ar fi fost "cool"... asa gandesc tinerii. Nu stiu daca cineva care dormea pe unde apuca, predica cat e ziulica de mare si vindeca bolnavi cu sutele iar noaptea se ruga cu strigate mari, mai avea timp sa umble pe la Kenvelo ori stiu-eu-mai-pe-unde ca sa isi ia ultimii blugi aparuti... Unii ar spune ca s-ar imbraca dupa moda anilor '40 si ar fi tot la biserica 25 de ore din 24. Credeti? Biserica Lui era strada. Amvon?... nu cred ca avea. Scaune dupa amvon? nici atat. Cor? probabil un cor de strigate disperate gen: Fiul Lui David ai mila si de mine!! La biserica Lui femeia de serviciu probabil aduna zdrentele lepadate de orbi si leprosi si rogojini ale paralizatilor vindecati. Probleme cu "cultul"? Tot timpul. Scopul Lui nu a fost sa se conformeze unor traditii moarte ci sa aduca lumina si eliberare chiar daca asta insemna sa fie lovit de ura celor care nu gandeau ca El. I-a iubit pe oameni si nu a facut din lucrarea Lui o mandrie ci a slujit cu compasiune fara sa ii pese de faima proprie. Faima proprie avea sa si-o castige pe cruce. A fost inaltat asa de sus pe crucea aceea incat il vedem si noi azi de aici din Romania dupa milenii. Imi pare rau sa spun ca biserica Lui astazi in Romania nu este ca El. Traieste ca o subcultura iar oamenii care o compun sunt atat de putin dispusi sa gandeasca, sa creeze, sa lupte, sa se miste in puterea Duhului Sfant, sa renunte la egoism, la dorinta de putere, sa renunte la confort (chiar la confortul spiritual care spune: "daca asa am facut dintotdeauna inseamna ca e bine" - gresit!!)si sa ia in fiecare zi crucea in spate. Trebuie sa ne maturizam. Isus nu trebuie sa fie ceva complementar pentru viata noastra ci insasi viata. Daca vom avea curajul sa traim cu El vom vedea schimbare. Tot mai mult biserica va trai ca El in lume si va fi lumina. Saraci si totusi imbogatind pe multi!

marți, 13 ianuarie 2009

Care-i treaba cu biserica?

De ce mergem la biserica? Ce asteptari avem? Cum traim "after"?



E asa de frumos cand Biserica Lui Hristos este ceea ce El a intentionat sa fie. Cand intalnirile de la biserica sunt de fapt reuniuni de familie, cand Trupul Lui Hristos vibreaza in unitate, creste si devine tot mai puternic prin ceea ce da fiecare membru. Cand nu mai e vorba de mine ci de EL. Biserica va raspandi mireasma Lui Hristos cand este ceea ce trebuie sa fie. Nu se pune problema DACA va raspandi acest parfum. Daca Hristos traieste in noi si noi in El vom fi diferiti si vom starni pe cei din jur sa il cunoasca si ei pe EL.

sâmbătă, 10 ianuarie 2009

O biserica fara cladire. Saracii..

Puteti vedea o biserica fara cladire proprie. Nu i-a dat nimeni afara.. stati linistiti. Priviti doar ce face o biserica fara cladire, dar cu viziune!

Postari mai vechi