marți, 20 ianuarie 2009

Rugaciunea lui Rick Warren la investirea lui Barack Obama

Atotputernicule Dumnezeu, Tatăl nostru, tot ceea ce vedem şi tot ceea ce nu putem vedea, există numai prin Tine. Totul vine de la Tine, totul iti apartine, totul există pentru gloria Ta. Istoria este povestea Ta. Scriptura ne spune, "Ai auzit, oh Israel, Domnul este Dumnezeul nostru, Domnul este unul singur" iar Tu esti plin de compasiune şi milostiv şi iubesti toată lumea pe care ai facut-o. Acum ne bucurăm astăzi, în America, nu numai de transferul paşnic de putere pentru 43-a oara, dar am sărbătorit un punct de cotitura in istorie cu inaugurarea primului nostru presedinte African-American al Statelor Unite. Noi suntem recunoscători ca trăim pe acest pământ, un taram de inegalabila posibilitate, unde fiul unui imigrant african poate conduce la cel mai înalt nivel de conducere. Şi noi ştim astăzi că Dr. King si un mare nor de martori striga de bucurie în ceruri.
Dă-ne pentru noul presedinte, Barack Obama, înţelepciunea de a ne conduce pe noi cu umilinţă, curajul de a ne conduce pe noi cu integritate, cu compasiune, pentru a ne conduce pe noi cu generozitate. Binecuvântează-l şi protejeaza-l pe el, familia sa, pe vicepresedintele Biden, Cabinetul şi pe fiecare dintre liderii liber aleşi.
Ajuta-ne, oh Doamne, să ne amintim că suntem americani. Uniti nu de rasa sau religie sau de sânge, ci de angajamentul nostru pentru libertate şi justiţie pentru toţi. Când ne vom concentra pe noi înşine, când ne vom lupta unii cu altii, atunci când am uitat de tine, iartă-ne.
Când vom presupune că măreţia şi prosperitatea noastră este numai a noastra, ne iartă. Atunci când nu reuşim să tratam semenii noştri ca fiinţe umane şi tot pământul cu respectul pe care îl merită, iartă-ne. Şi, după cum ne confruntăm cu aceste zile grele ce ne stau inainte, fie sa avem o renastere a claritatii în scopurile noastre, responsabilitate în acţiunile noastre, umilinta in abordările noastre şi politeţe în atitudinile noastre, chiar şi atunci când suntem diferiti. Ajuta-ne de a împărtăşi, de a servi şi de a căuta binele comun al tuturor. Fie ca toti oamenii de bună-credinta sa se uneasca pentru a lucra pentru o natiune mai corecta, mai sănătoasa şi mai prospera şi o planetă paşnică. Si fie sa nu uitam că într-o zi, toate naţiunile, toţi oamenii vor da socoteala inaintea Ta. Acum dedicam presedintele nostru si pe sotia sa Michelle şi fiicele sale, Malia şi Sasha, în grija Ta iubitoare.
Cer umil acest lucru în Numele Celui care mi-a schimbat viaţa - Yeshua, Esa, Jesus, Isus, care ne-a invatat să ne rugăm:
"Tatăl nostru, care eşti în ceruri, Sfinţească-se numele Tau. Vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi si ne iarta greselile noastre precum iertam si noi celor ce ne gresesc. Si nu ne duce pe noi în ispită, ci izbaveste-ne de cel rau, caci a Ta este împărăţia şi puterea şi gloria in veci. Amin."

14 comentarii:

  1. Multumesc pt ca ai tradus aceasta rugaciune

    RăspundețiȘtergere
  2. yeah.. in mare parte a facut-o Google Traduceri ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.radiofiladelfia.ro/stiri/stiri-crestine/un-homosexual-va-deschide-ceremonia-de-investire-a-lui-obama.html
    citeste te rog asta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai nu el s-a rugat din cate stiu eu. Gene Robinson s-a rugat cu o zi inainte cu ocazia altor festivitati. Totusi e de notat ca el s-a rugat "Dumnezeului multor noastre intelegeri" si s-a aratat <"horrified about how aggressively Christian” past inaugural prayers had been and thought if he were a non-Christian, he would have been “screaming at the TV set, ‘Hey, what about me!’ ”> (am pus in engleza ca puteti intelege exact ce a vrut sa zica).Deci omu' asta e o comedie de "crestin". E un apostat pe care daca nu era homosexual nu-l baga nimeni in seama. Are o "biserica" de 4000 de membrii (membrii sau membre... cum vrei sa ii -le- numesti).
    Faptul ca Rick Warren a hotarat sa participe la o ceremonie impreuna cu un asemenea om e chestionabil. Mai ales ca, atunci cand a aflat ca a fost ales si Gene Robinson sa se "roage" a trimis o nota de apreciere lui Obama, spunand ca din nou acesta (Obama) a aratat ca vrea sa fie presedintele tuturor americanilor. Oribil.

    RăspundețiȘtergere
  5. Atit in Vechiul Testament cit si in Noul Testament ni se spune chiar de Dumnezeu ca El nu asculta rugaciunile celor pacatosi ci doar pe cele ale copiilor lui, daca sa-r fi rugat un adevarat copil al Lui,nascut din nou
    ,Dumnezeu ar fi auzit rugaciunea pentru ca Duhul Sfint ar fi duso la Tronul Tatalui Divin. Este o zicala Romaneasca care spune asa" ragetele de magari nu ajung la cer" asa ca va dati singuri seama cit de sus s-au suit singure rugacinile homosexualului Gene Robinson, Mr. Brown nose R.Warren si a celuilalt negru care isi spune Pastor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum... intrebarea este: stim ca G. Robinson e pacatos ca e homosexual pe fata, insa de ce spui ca R.Warren e pacatos? Va invit pe toti sa argumentati daca a facut bine sau nu R.Warren ca s-a rugat pentru presedinte, chiar in conditiile cand l-a avut de "coleg" pe G.Robinson!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu sunte drepti sa judecam!
    Nu judecati si nu veti fi judecati! R.Warren poate fi cu adevarat credincios la TV sau nu,asta numai Dumnezeu stie.Noi nu avem puterea de a cantari lucrurile si oricum ar fi trebuie sa mijlocim pentru ei asa cum si fratele nostru,Isus,va mijloci pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
  8. E CLAR CA RUGACIUNEA ....A FOST O MIZERIE INAINTEA LUI DUMNEZEU.

    RăspundețiȘtergere
  9. Stiti ce scrie in biblie vis a vis de rugaciunile neascultate? Ca ...nu mana lui Dumnezeu e prea scurta.... ci ca pacatele noastre pun un zid intre noi si Dumnezeu, si-L impiedica sa ne asculte.Cumva cei ce-si pangaresc singuri trupurile lor cum scrie in Romani cap.1. nu pacatuiesc? Sau minte sfanta carte? Pentru mine e clar ca ruga acestui om a fost si este o scarba inaintea lui Dumnezeu. Asta nu imi da dreptul sa-l urasc, dar urasc pacatul lui.

    RăspundețiȘtergere
  10. deci faceati referire la Gene Robinson, homosexualul... ok. Aici va dau dreptate. Oricum el s-a rugat la "dumnezeul multelor noastre intelegeri". Adica la nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  11. Referitor la Rick Warren:
    http://educate-yourself.org/cn/marrspurposedrivendeception23aug08.shtml

    RăspundețiȘtergere
  12. in biblie scrie si luati bine seama la ce va spun : IY VETI CUNOASTE DUPA FAPTELE LOR.
    2ORINTENI.11:14-15 SI NU ESTE DE MIRARE,CACI CHIAR SATAN SE PREFACE INTR-UN INGER DE LUMINA.
    si sa stiti ca sfanta carte nu minte niciodata
    DOMNUL SA BINECUVINTEZE ROMANIA.

    RăspundețiȘtergere

Postari mai vechi