vineri, 26 februarie 2010

Cei mai influenti crestini in 2009

Revista IN VICTORY impreuna cu agentia internationala de stiri Christian Telegraph au dat publicitatii o lista de lucratori crestini care, in opinia lor, au influentat in anul 2009 cel mai mult lumea in care traim. Ma gandesc sa facem si noi o lista cu ai nostrii, autohtoni... insa nu prea vedem dincolo de zidurile groase ale bisericilor lor. Iata lista lor:
Rick Warren - newsmaker-ul anului. (nu stiu cum sa ii zic in romaneste...omul care face stirile, cam asa ceva.) El a condus rugaciunea la inaugurarea presedintelui Obama, s-a ridicat sa protejeze valorile crestine in America, etc. Numele lui a aparut la stiri mai mult decat a oricarui crestin.

Brian Houston - omul media al anului. Brian este pastorul bisericii Hillsong din Australia. El a inceput sa foloseasca uneltele media de pe Internet, cum ar fi Twitter pentru a influenta lumea. Cunoscut pentru noul album Hillsong United care a ajuns pe primele locuri in download pe internet si pentru proiectul Hillsong-TV "I heart revolution - We're all in this together".
Rick Joyner - invatatorul anului. Este liderul Morning Star Ministries si mentorul spiritual al lui Todd Bentley (l-a consiliat pe acesta dupa caderea sa).
Yongi Cho - pastorul anului. Continua sa aiba cea mai mare biserica din lume in Coreea. Invata pe multi pastori in toata lumea cum sa isi zideasca bisericile.
John Maxwell - motivatorul anului. A intrat si el pe Twitter in 2009 si prin cartile sale influenteaza un numar mare de oameni, crestini si necrestini.
Morris Cerrullo - evanghelistul anului. Un nume cunoscut peste tot in lume, a vizitat in 2009 tarile fostei URSS.
Jaerock Lee - teleevanghelistul anului. Pastorul unei mega-biserici in Seoul, Coreea de Sud, a dat in 2009 avant lucrarii sale prin televiziune impreuna cu TBN. A organizat un tur prin Israel care a putut fi vazut la televizor.
T.D. Jakes - predicatorul anului. Pastorul unei mari biserici multirasiale din America, este considerat predicatorul ce-l va succede pe Billy Graham ca si predicator oficial al Americii. A fost de mai multe ori pe coperta revistei People.
Michael Bickle - omul rugaciunii. Fondatorul International House of Prayer a adunat 500.000 de oameni la rugaciune impotriva avortului in Kansas. Acum tine diferite intalniri din mai multe state.
Mark Andersen - strategul anului. Initiatorul miscarii crestine Call2All gandeste un plan pentru o evanghelizare eficienta si mobilizarea resurselor in diferite tari ale lumii si organizeaza conferinte pe aceasta tema.

ok.. totusi pe cand si ai nostrii in top?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postari mai vechi