sâmbătă, 14 iulie 2012

Ei au spus-o: nu-i pasa de nimeni!

Sunt sigur ca Isus cantarea fiecare cuvant si niciodata nu a vorbit fara sa calculeze efectele vorbelor sale. Cu toate astea, in privinta adevarului nu a stat pe ganduri niciodata. L-a rostit cu convingere. Unii din farisei si irodieni au spus asta despre el:
"Invatatorule, stim ca spui adevarul si nu-Ti pasa de nimeni; caci nu cauti la fata oamenilor si inveti pe oameni calea lui Dumnezeu in adevar (...)".(Marcu 12:14)
 Isus stia ca doar adevarul face pe oameni liberi si pentru ca i-a iubit, le-a spus adevarul. Credeti ca nu i-a iubit pe farisei? Eu cred ca da! Cu toate astea a fost foarte direct cu ei.

"Isus le-a cunoscut fatarnicia si le-a raspuns: "Pentru ce Ma ispititi? Aduceti-Mi un ban ca sa-l vad."(Marcu 12:15) 
Le-a spus direct ca nu sunt cinstiti punand acea intrebare.

A raspuns apoi Saducheilor, care au incercat sa il prinda cu vorba. Erau bucurosi ca tocmai Isus daduse peste nas Fariseilor. 
Isus le-a zis: "Oare nu va rataciti voi, din pricina ca nu pricepeti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu? (Marcu 12:27) "Tare va mai rataciti!"Marcu 12:27


Din raspunsul pe care il da apoi unui carturar sincer, vedem ca Isus nu era nicidecum tipul carcotasului care vedea doar partea negativa.   
Isus a vazut ca a raspuns cu pricepere si i-a zis: "Tu nu esti departe de Imparatia lui Dumnezeu." (Marcu 12:34)
Haideti sa ne invatam sa folosim adevarul. Isus este Calea, Adevarul si Viata. In original nu este virgula. Am putea citi: Isus este Calea: Adevarul si Viata.

Oricum am citi: Adevarul nu se poate desparti de Viata si nici Viata de Adevar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postari mai vechi