luni, 23 februarie 2009

Inchinare si ape amare....


Cand poporul Israel a iesit din Egipt, Dumnezeu a dorit ca ei sa mearga cale de 3 zile in pustiu sa se inchine Lui. S-a intamplat insa, ca dupa 3 zile i-a razbit setea. Poti sa te inchini cand te chinuie setea? Atunci il iau pe Moise la rost. Saracu' de el, de parca el ar fi vrut sa ii duca in pustiu. Nici macar in Canaan nu vroia sa ii duca. Facea totul la porunca Dumnului. Dar gasim tap ispasitor atunci cand lucrurile nu merg bine, in loc sa ne inchinam Domnului cu incredere. Mai merg putin si se pare ca dau de apa, insa... apa era amara. Din nou, comenteaza. Cum sa te inchini cand apa este amara? Dumnezeu ii pune la incercare. Era asa de simplu pentru El sa schimbe apa si sa o faca buna de baut. Un anume lemn pe care Domnul l-a aratat lui Moise a putut vindeca apa. As putea sa presupun ca lemnul ar insemna ceva sau altceva, insa orice ar fi, reprezenta solutia Lui la setea israelitilor. Dumnezeu incepea sa ii invete sa se increada in el. Amintirea egiptenilor scufundati pe fundul marii ar fi trebuit sa ii ajute in inchinarea lor chiar atunci cand setea era mare, chiar atunci cand apa a fost amara. Dumnezeu asteapta sa ne inchinam lui chiar in vremurile cand ne este greu.. Solutia la problema noastra, la setea noastra, la apele amare din viata noastra, este la El. Poate sa vina cand noi comentam sau cand ne inchinam. Ce alegi? S-ar putea sa bei apa buna, sa ai de toate chiar daca ai o atitudine de cartitor, insa relatia ta cu Domnul nu va fi cea pe care El o doreste, si vei sfarsi in final ratacind in pustiu. Ei au avut de toate in pustiu, dar nu au intrat in tara promisa. Au ratacit in pustiu asteptand sa moara.

marți, 17 februarie 2009

Fireproof castia marele Premiu la Movieguide Awards


"Fireproof" si-a aratat din nou puterea castigand onoruri inalte la cea de-a 17-a Gala a Premiilor "Annual Movieguide Faith and Values" la Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, California. Spnsorizat de Comisia Crestina de Film si Televiziune, Premiile Movieguide evidentiaza productiile bune si ziditoare de film si televiziune din anul trecut. Dr. Ted Baehr, gazda serii si presedintele Comisiei Crestine de Film si Televiziune si publicist al Movieguide, a anuntat castigatorul in fata unei multimi ridicate in picioare la ceea ce unii numesc "Oscarul Crestin":
Kirk Cameron in productia "Fireproof", castigatorul premiului Epiphany Prize pentru cel mai inspirational film al anului 2008. Premiul a fost sponsorizat de Fundatia John Templeton, si a fost in valoare de 100.000 $. Filmul a fost produs de Samuel Goldwyn Films si Sony Pictures Home Entertainment.

marți, 10 februarie 2009

Stiati ca... de Valentine's Day

(majoritatea valabile in America)

Aproximativ trei la sută din proprietarii de animale de casă le dau de Ziua Îndrăgostiţilor cadouri

O treime din felicitarile de Valentine's Day sunt insotite de cadouri.

Hallmark are mai mult de 1330 felicitari diferite, special pentru Ziua Îndrăgostiţilor.

Un sfert din felicitarile de Ziua Îndrăgostiţilor contin umor in mesajele lor.

Femeile americane prefera mai mult ciocolata decat flori de Ziua Îndrăgostiţilor.

Profesorii vor primi cele mai multe felicitari de Ziua Îndrăgostiţilor, urmate de copii, mame, soţii, si iubiti.

Aproximativ un miliard de carduri de Ziua Îndrăgostiţilor sunt trimise în fiecare an. Aceasta sarbatoare este a doua dupa Crăciun, raportat la numărul de felicitari trimise.

Şaptezeci la sută din cei ce sarbatoresc Ziua Îndrăgostiţilor isi arata afectiunea printr-o felicitare. Alţii dau un telefon (49 la sută), dau un cadou (48 la sută), planifica o masa speciala (37 la sută), dau bomboane (33 la sută), mananca la restaurant (30 la sută), sau dau flori (19 la sută).

Papa Gelasius a declarat 14 februarie pentru a fi Ziua Sfantului Valentin în 498 AD

Richard Cadbury a inventat prima cutie de bomboane de pentru Ziua Indragostitilor târziu in anul 1800.

Oraşul italian Verona, unde au trait Romeo si Julieta, indragostitii lui Shakespeare, primeşte aproximativ 1000 scrisori adresate Julietei de fiecare Valentine's Day.

Asociaţia Producătorilor de Ciocolată din America spune că 36 de milioane de cutii de ciocolată sunt vândute pentru Ziua Îndrăgostiţilor.


Aproximativ 110 milioane de trandafiri, cei mai multi rosii, vor fi vânduti de Ziua Îndrăgostiţilor in acest an, in America

Alexander Graham Bell a cerut sa-i fie brevetata inventia sa, telefonul, o "îmbunătăţire în telegrafie," de la Ziua Îndrăgostiţilor, 1876.

Ziua Îndrăgostiţilor a fost iniţial asociat cu sezonul de imperechere la păsări.

Cincisprezece procente din femeile din Statele Unite, isi trimit lor insisi flori de Ziua Îndrăgostiţilor.

Americanii cheltuiesc 655 milioane dolari de fiecare Valentine's Day pe bomboane, devenind cea de-a patra cea mai mare sărbătoare a anului pentru achiziţii de cofetărie, după Halloween, Crăciun şi Paşte (în această ordine).

Optzeci la sută din toate felicitarile de Valentine's Day sunt achizitionate pentru rude.

Postari mai vechi