sâmbătă, 14 iulie 2012

Ei au spus-o: nu-i pasa de nimeni!

Sunt sigur ca Isus cantarea fiecare cuvant si niciodata nu a vorbit fara sa calculeze efectele vorbelor sale. Cu toate astea, in privinta adevarului nu a stat pe ganduri niciodata. L-a rostit cu convingere. Unii din farisei si irodieni au spus asta despre el:
"Invatatorule, stim ca spui adevarul si nu-Ti pasa de nimeni; caci nu cauti la fata oamenilor si inveti pe oameni calea lui Dumnezeu in adevar (...)".(Marcu 12:14)
 Isus stia ca doar adevarul face pe oameni liberi si pentru ca i-a iubit, le-a spus adevarul. Credeti ca nu i-a iubit pe farisei? Eu cred ca da! Cu toate astea a fost foarte direct cu ei.

"Isus le-a cunoscut fatarnicia si le-a raspuns: "Pentru ce Ma ispititi? Aduceti-Mi un ban ca sa-l vad."(Marcu 12:15) 
Le-a spus direct ca nu sunt cinstiti punand acea intrebare.

A raspuns apoi Saducheilor, care au incercat sa il prinda cu vorba. Erau bucurosi ca tocmai Isus daduse peste nas Fariseilor. 
Isus le-a zis: "Oare nu va rataciti voi, din pricina ca nu pricepeti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu? (Marcu 12:27) "Tare va mai rataciti!"Marcu 12:27


Din raspunsul pe care il da apoi unui carturar sincer, vedem ca Isus nu era nicidecum tipul carcotasului care vedea doar partea negativa.   
Isus a vazut ca a raspuns cu pricepere si i-a zis: "Tu nu esti departe de Imparatia lui Dumnezeu." (Marcu 12:34)
Haideti sa ne invatam sa folosim adevarul. Isus este Calea, Adevarul si Viata. In original nu este virgula. Am putea citi: Isus este Calea: Adevarul si Viata.

Oricum am citi: Adevarul nu se poate desparti de Viata si nici Viata de Adevar.

vineri, 13 iulie 2012

Ceva poate fi gresit aici

Sa nu va potriviti chipului veacului... suna legalist pentru unii. 
 
Totusi de multe ori ne asemanam prea tare noi (credinciosii) si lumea necredincioasa. Pavel considera lucrurile care puteau fi un CASTIG pentru el, lucruri care l-ar fi putut "ajuta" sa traiasca independent de Hristos, ca fiind "pierdere", adica ceva ce l-ar fi putut frana in atingerea scopurilor sale. 
 
Scopul sau era sa il CASTIGE pe Hristos. 
 
Cum anume?
 
Vreau să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui şi să devin ca El în moartea Lui, pentru ca astfel să ajung, cumva, la învierea din morţi.(Filipeni 3:10-11 NTR)
 
Lumea nu isi doreste asa ceva pentru ca nici nu stie cu ce se mananca... Insa atunci cand Biserica urmareste ce urmareste toata Lumea, ceva e gresit. Daca noi nu alergam sa il cunoastem pe Hristos, atunci cine?!

Nimeni.

Apropo, mai crede cineva in invierea mortilor? Lumea nici intr-un caz.


miercuri, 11 iulie 2012

A facut ce a putut!

Acestea au fost cuvintele Domnului Isus atunci cand o femeie i-a turnat pe cap un litru de nard (parfum) foarte scump.

Ucenicii, silitori cu lucrarea, s-au suparat foarte tare (se accentueaza in text faptul ca erau suparati, chiar foarte suparati) pentru aceasta "risipa". Cate lucruri marete s-ar fi putut face, ce lucrare importanta putea sa se dezvolte, cati amarati de saraci ar fi fost facuti fericiti cu atatia bani!

Nu erau putini banii. Erau cam cat putea sa castige (nu sa adune) un om din munca lui de un an de zile. La salariul nostru ar putea fi cam 2000 de euro sau mai mult.

La urma urmei, ce mai e si aia, sa torni parfum pe capul unui barbat... Ca si femeie ar fi putut avea mai multa decenta, nu? Se asteptau ucenicii sa fie laudati pentru vigilenta lor: nu cumva un lucru "nespiritual" sa se intample in prezenta Domnului...! Totusi, Domnul nu i-a laudat. A laudat-o pe femeie! Pe ei i-a certat.

Isus a ignorat observatiile lor "spirituale" si supararea lor, indreptandu-se catre supararea pe care ei, ucenicii i-ar fi facut-o femeii. Replica lui Isus a fost:
6. Dar Isus le-a zis: "Lasati-o in pace; de ce-i faceti suparare? Ea a facut un lucru frumos fata de Mine;
7. caci pe saraci ii aveti totdeauna cu voi si le puteti face bine oricand voiti, dar pe Mine nu Ma aveti totdeauna.
8. Ea a facut ce a putut; [...] (Marcu 14:6-8a)
 Mai mult chiar, Isus da o conotatie profetica gestului ei spunand:
"Mi-a uns trupul mai dinainte, pentru ingropare." (Marcu 14:8b)
Ceea ce faci PENTRU ISUS din inima totdeauna ajunge la inima Lui. Este apreciat DE EL.

 Poate de oameni nu, dar de El sigur.

Noi, biserica trebuie sa invatam sa apreciem ceea ce fac oamenii pentru Isus chiar daca nu par lucruri spirituale, chiar daca nu bate cu ceea ce gandim noi ca ar trebui sa fie facut pentru Isus.

Trebuie sa invatam sa "citim" inima oamenilor atunci cand fac ceva si sa ii primim si noi atunci cand ii primeste Isus. Un lucru "frumos" pentru El... Sa nu fie urat, ci frumos si din inima pentru El.

ps - Este interesant ca Iuda asa de tare s-a ofensat de remarca Domnului, incat imediat dupa aceea a plecat si l-a vandut. Atentie carcotasilor si nemultumitilor. Aviz vesnicilor ofensati de prin biserici.

Postari mai vechi