sâmbătă, 2 aprilie 2011

Copiii sunt o valoare: protejeaza-i!

1 Samuel 1:10-11

Pentru copiii nostrii se duce o lupta pentru ca ei reprezinta valori. Nici o valoare nu este lasata la voia intamplarii. Nu vezi un fisic cu bani sau un lingou de aur pe strada, lasat aiurea. Valorile se pun in locuri sigure, pentru a nu fi furate, pentru a fi in siguranta. Toate luptele, razboaiele se duc pentru ceva care este considerat valoare de catre combatanti. Copiii sunt valori eterne si sa nu cumva sa credeti ca pot fi lasati sa creasca la intamplare, pentru ca nimeni nu e interesat de ei. In lumea invizibila se duce o lupta pentru copiii nostrii. Eu ca parinte trebuie sa ma inrolez ca luptator in tabara Invingatorului Isus.

1. Incredinteaza viitorul si viata copilului in mana Domnului.


- mama lui Samuel l-a dat la templu sa fie consacrat Domnului. Nu il pierdea ea astfel? Nu, pentru ca a-l da Domnului inseamna a-l castiga.
- parintii in perioada cand copilul nu are discernamant, trebuie sa il puna mereu in mana Domnului prin rugaciune, dedicare, proclamare.


2. Invata-l sa raspunda lui Dumnezeu


- cand creste si are responsabilitate invata-l sa recunoasca glasul Domnului si sa raspunda. Sa fie responsabil pentru relatia lui cu Dumnezeu.
- Samuel avea cam 12 ani cand Eli il invata sa raspunda Domnului.

3. Transmiterea generationala a credintei este importanta.


- Eli nu a avut succes in transmiterea credintei la fiii lui.
- Samuel nu a avut fii care sa ii calce pe urme. Fiii lui au fost diferiti de el.
- generatia care a venit dupa Iosua, nu cunostea pe Domnul

descarca fisierul .doc AICI

Postari mai vechi